Śniadania i lody

3/15

MARCIN WOJCIECHOWSKI

W ostatni weekend wakacji na Piotrkowskiej 217 zagoszczą aż dwa festiwale. Pierwszy z nich to czwarta edycja Festiwalu Śniadań Świata. Rozpocznie się o godz. 9 w sobotę. Weźmie w nim udział pięć restauracji i kawiarni działających w gastronomicznej strefie Piotrkowskiej 217: restauracja Klub Wino, King Kong, Chil bistro & bar, Manufaktura Czekolada i kawiarnia Hot Air Cafe. W sobotę i niedzielę miejsca te od godzin porannych serwować będą specjalne zestawy śniadaniowe. W menu lokali pojawią się zarówno wytrawne, jak i słodkie dania. W festiwalowej ofercie dostępne będą m.in. cornetto, czyli chrupiące włoskie rogaliki wypełnione polską czekoladą; huevos rancheros - meksykańskie śniadanie składające się z tortilli z czarną fasolą, pikantną salsą pomidorową, avocado i jajkiem sadzonym, ale także naleśniki amerykańskie z białą czekoladą i owocami oraz omlet z sosem rybnym, warzywami, ryżem i sosem srirahe.

W sobotę i niedzielę Piotrkowska 217 zaprasza także na kolejną odsłonę Festiwalu Lodów Rzemieślniczych. Od godz. 12 na stoiskach wystawców będzie można przebierać w oryginalnych smakach mrożonych słodkości podawanych w kolorowych wafelkach i kubeczkach. Podczas festiwalu nie zabraknie atrakcji dla dzieci oraz konkursów. Festiwal można odwiedzać w godz. 12-19.

Wszystkie zdjęcia
  • Festiwal Sztuki Restauracyjnej
  • Festiwal teatralny
  • Śniadania i lody
  • Festiwal Eksploracji Miejskiej 2018
  • Wszystkie smaki Italii
  • Militarny piknik rodzinny
  • Co żyje w stawie?
  • Tubis gra Tansmana
  • Kino - Ucho
  • Co abakany mówią do ściany?
  • Spacerlove
  • Argentyna w Parku Julianowskim
  • Festiwal Baniek Mydlanych