Festiwal Dobrego Smaku

1/26

mat. Festiwal Dobrego Smaku

Jesienna edycja Festiwalu Dobrego Smaku pod hasłem 'Smakujmy Niepodległość' odbywa się w tym roku w dniach 8-11 listopada. Od piątku do poniedziałku w Łodzi, Pabianicach i Aleksandrowie Łódzkim można spróbować m.in. ragout z gęsi owsianej z kaszą i kapustą włoską (Spółdzielnia), duszonego gęsiego udka z gnocchi (NÓŻ), a nawet łazanek z gęsią, pomarańczą i czerwoną kapustą (Agrafka).

Deserów też nie zabraknie. Tort z trzech rodzajów biszkoptu z dodatkiem konfitury z pigwy i czerwonego pieprzu (Tubajka), szarlotka z kruszonką, lodami waniliowymi i trawą żubrową (Kamienica nr 6), a może orzechowo-czekoladowy z musem z mirabelki (Wzorcownia)? Miłośnicy słodyczy z pewnością nie będą narzekać! W sumie, do akcji 'Smakujemy Niepodległość' włączyło się w tym roku 13 kawiarni i restauracji.

Festiwalowe danie główne: 29-37 zł, deser: 17 zł. Lista restauracji biorących udział w Festiwalu Dobrego Smaku dostępna jest na stronie: www.festiwaldobregosmaku.eu.

Wszystkie zdjęcia
  • Festiwal Dobrego Smaku
  • Artur Barciś w Łodzi
  • Wystawa Rebeki Quaytman w Muzeum Sztuki w Łodzi
  • Wystawa w OFF Piotrkowska
  • Freedom Jazz Festival
  • Urbanator Days
  • Agata Serge w Starej Drukarni
  • Warsztaty filmowe
  • Spacer szlakiem łódzkich kin
  • Magiczny seans z kliszy
  • Spotkanie z tkaniną
  • Spacer w 80. rocznicę spalenia łódzkich synagog
  • Trening nartorolkowy
  • Spacer po cmentażu żydowskim
  • (P)o Parku Źródliska
  • O mój rozmarynie!
  • Filmowy spacer
  • Łódź Disco Fest
  • Closterkeller/Łysa Góra
  • Przemarsz ulicą Piotrkowską i wspólne śpiewanie w ŁDK
  • Narodowe Święto Niepodległości na Brusie
  • Piknik niepodległościowy
  • Pawlik/Moniuszko
  • Mistrzowski recital Kevina Kennera