Więcej
    Komentarze
    Zaloguj się
    Chcesz dołączyć do dyskusji? Zostań naszym prenumeratorem
    Ech, budka Zosia to było coś!
    @m.jaworska
    To tylko sentyment.
    Jedzenie? Wg dzisiejszych podstawowych standardów - syf.
    już oceniałe(a)ś
    1
    0
    Bar mleczny był dla ludzi. Wiele miast nadal ma i jadają w nich tłumy. A do luksusowej restauracji z obiadem za 30 I więcej zł wchodzi się maksymalnie raz na rok.
    @luscinia56
    Luksusowa restauracja i obiad za 30 zł? Chyba przystawka...
    już oceniałe(a)ś
    12
    0
    @luscinia56
    Proszę cię...

    Bary mleczne były socjalistyczną odpowiedzią na błyskawicznie rozwijające się w latach 60tych i 70tych sieci fast food'ów. Siermiężne, monotonne, takie ludowe...

    I założę się, że nie chciałbyś wniknąć w standardy higieniczne takich budek Zośka, barów Smakosz, czy Oaza czy Bonanza przy Dworcu Fabrycznym.

    Właściciele tych przybytków - robiąc majątki na sprzedaży w latach 70tych i 80tych - nie zauważyli błyskawicznie zmieniającego się rynku gastronomicznego.

    No, ale jak wiemy, to wszystko wina Balcerowicza, że teraz mamy konkurencję, o niebo wyższe standardy higieniczne. O uprzejmości w stronę klienta nie wspominam...
    już oceniałe(a)ś
    3
    0