mat. Zielone Smaki Łodzi
Włoszczyzna (ul. Piotrkowska 16)
Danie główne: Anellini alla pecorara - ręcznie robiony makaron anellini, czyli pierścienie w sosie z warzywami, z serem tofu. Tradycyjne danie ze środkowej części Włoch, z rejonu Abruzzo.
Deser: Tiramisu - tradycyjny włoski deser w lekkiej wersji na bazie roślinnej śmietanki z owocami.
mat. Zielone Smaki Łodzi
Zjadliwości (ul. Piotrkowska 102A)
Danie główne: Tajska dekonstrukcja, czyli Pad Thai, słynne danie kuchni tajskiej z kruchymi warzywami, musem ze słodkich ziemniaków i smażonym makaronem.
Deser: SHIVA KOBRA, czyli krem kokosowy i mus gruszkowy z gałką lodów bananowo-kardamonowych oraz słodkie idli, skontrastowane ze słonym smakiem prażonych ziaren kaszy jaglanej i amarantusa połączonych tahini.
mat. Zielone Smaki Łodzi
mat. Zielone Smaki Łodzi
Wszystkie komentarze