W tym roku do konkursu jury zaakceptowało 11 lokali, które będą serwowały festiwalowe desery. Za deser i napój zapłacimy 9 zł. Zobacz, jak prezentują się dania inspirowane smakami dzieciństwa.
REKLAMA
materiały prasowe
1 z 11
Lodziarnia Cukiernia Wasiakowie: lody malinowe z kremem waniliowym, przybrane ciasteczkami maślanymi, bezikami i świeżymi malinami i mini torcikiem czekoladowym.
materiały prasowe
2 z 11
Cukiernia Sowa: smoothies z lodów waniliowych, oranżady i soku z cytryny, podane z puddingiem z kaszy manny z musem truskawkowym, gałką lodów truskawkowych i świeżymi truskawkami.
materiały prasowe
3 z 11
Cafe Bar Poczekalnia: ptyś w gniazdku truskawkowo-rabarbarowym z sokiem marchwiowo-jabłkowym.
materiały prasowe
4 z 11
La Vende Bistro: szyszka z ryżu preparowanego i krówki, blok czekoladowy i napój w foliowym woreczku.
materiały prasowe
5 z 11
All Star Klubokawiarnia: kakao w wersji dla dorosłych, czyli czekoladowe martini oraz domową chałwę z bakaliami.
materiały prasowe
6 z 11
Foto Cafe 102: marchewkowe ciasto z ziemią z białej czekolady, musem marchewkowo-pomarańczowym, garniszem z dzikich ziół w towarzystwie lemoniady z rokitnika
materiały prasowe
7 z 11
Kawiarnia DalekoBlisko: deser ze świeżych truskawek, z ryżem preparowanym i kisielem malinowym, całość będzie przykryta pianą z ciepłych lodów ze strzelającą posypką, deser zostanie podany z ciepłym kakao.
materiały prasowe
8 z 11
Jaffa: pomarańczowy mus sezamowy z pismaniye i drażami z tapioki podany z kompotem różano-rabarbarowym (wersja wegańska).
materiały prasowe
9 z 11
Awangarda: delikatne ruloniki z kakaowych naleśników i truskawkowego kremu z mascarpone, podane z lodami waniliowymi.
materiały prasowe
10 z 11
Mebloteka Yellow: wariacja na temat gołąbków z liści botwinki i mlecznej pianki w czekoladzie, podany z puree z gruszki i rydza z gałką muszkatołową z łyżką sosu z poziomek marynowanych w miodzie z mlecza, a do picia - kompot rabarbarowy z nutą jałowca i syropem z młodych pędów sosny.
materiały prasowe
11 z 11
Tubajka: deser złożony z trzech pokoleniowych smaków, czyli bloku czekoladowego z czeremchą, domowej galaretki agrestowej i ciepłych lodów porzeczkowych.
Wszystkie komentarze