Empatia, ul. Narutowicza 51 (pl. Dąbrowskiego)
W niewielkim lokalu przy pl. Dąbrowskiego można zamówić nie tylko pierogi, ale i pozostałe dania na świąteczny stół. Pierogi z kapustą i grzybami kosztują 15 zł za 5 sztuk. Karp smażony - 10 zł za 100 g, sałatka jarzynowa - 6 zł za 100 g, sernik - 45 zł/kg. Można też wybrać dania mniej charakterystyczne dla świąt, ale równie eleganckie: pasztet z gęsi z chrzanem i żurawiną kosztuje 55 zł/kg, kaczka faszerowana po polsku 60 zł/kg czy pieczona perliczka w tej samej cenie.
Dania można zamawiać nawet dzień przed Wigilią. - Można je samemu odebrać lub wskazać adres dowozu. Klienci mogą także przynieść swoją zastawę by np. karpia w galarecie podać na własnym półmisku - informuje Małgorzata Burdalska, menedżerka Empatii.
Gdzie Waszym zdaniem są najlepsze pierogi? Gdzie chodzicie, skąd zamawiacie? Czekamy na Wasze rekomendacje! Piszcie do nas na: listy@lodz.agora.pl
Wszystkie komentarze