Fot. Małgorzata Kujawka / Agencja Wyborcza.pl
9 pączków, 5 jurorów
W rankingu chcieliśmy przetestować 10 cukierni, ale pączki z piekarni Montag (chwalone przez wielu smakoszy) wypiekane będą dopiero w czwartek nad ranem. Dlatego w rankingu wzięło udział 9 pączków. W jury zasiedli: Barbara Piegdoń-Adamczyk, redaktor naczelna łódzkiej ''Wyborczej'', Aleksandra Hac - dziennikarka, Janina Złakowska - redaktorka, Jerzy Walczyk - dziennikarz działu sportowego i wielki miłośnik słodyczy oraz ja, Agnieszka Danowska, pisząca na co dzień o gastronomii.
W rankingu wzięły udział pączki z: Piekarni i cukierni Jaś i Małgosia (1,60 zł), cukierni Pychotka (1,60 zł), Hortexu (2 zł), cukierni Gałeccy (2,30 zł), cukierni Skórka (2,60 zł), Bliklego (3,10 zł), cukierni Ziółkowski, cukierni Barbarella (1,60 zł) oraz cukierni Miś (2 zł). Te dwie pojawiły się w rankingu po tym, jak w zeszłym roku czytelnicy zarzucili nam, że zdecydowanie powinniśmy je wziąć pod uwagę.
Wszystkie komentarze