Fot. Marcin Stępień / Agencja Wyborcza.pl
Lokal
Na sylwestrowe "BOOM BOOM party" zaprasza łodzian Lokal w pasażu Schillera. Restauracja, w której szefuje Marta Edmunds zostałą ostatnio wyróżniona w słynnym przewodniku kulinarnym "Gault&Millau".
Pyszności przygotowanych przez szefiową kuchni będzie można spróbować także podczas sylwestrowej imprezy. W menu znalazły się m.in. zupa grzybowa z warzywami i ziemniakami, tagliatelle z łososiem, krewetkami, duszonym porem i sosem winnym, wegetariańskie curry z ziemniakami, dynią i cieciorką, sałatka z kozim serem, burakami, orzechami włoskimi i dressingiem malinowym czy sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą, rzodkiewką, czerwoną cebulą, kaparami i musztardą francuską. Wśród deserów jest sernik z makiem, powidłami śliwkowymi i kruszonką, piernik marchewkowy z kremem z białej czekolady i brownies z solonym karmelem.
A jako przekąski m.in. mus z wędzonego pstrąga z zielonym ogórkiem i rzodkiewką, koktajl z krewetek z guacamole, tatar wołowy z piklami czy parfait z kurzych wątróbek z suszonymi figami.
Rezerwacje można składać na kontakt@lokal-lodz.com lub 666 034 006. Koszt udziały w imprezie to 270 zł za osobę (w cenę wchodzi także open bar na szoty, wino, szampana i soki).
Wszystkie komentarze