Więcej
    Komentarze
    Mięsne wkłady do tych pseudokebabów są zazwyczaj produkowane hurtowo. Właściciele tych punktów gastronomicznych potocznie zwanych "kebabami" ograniczają się wyłącznie do zakupu takiego gotowego zestawu, często marnej jakości. Zwłaszcza mięso mielone jest do niczego niepodobne. Jedynie kurczak przypomina kurczaka. Jedyna różnica między poszczególnymi lokalami to wkład warzywny, często bardzo ubogi w składniki i wykonywany na "odwal się". Typowe śmieciowe żarcie, nie mające nic wspólnego z prawdziwym kebabem. Oczywiście nie twierdzę, że nie ma Polsce jakiś perełek, jednak ogólnie nie ma się czym zachwycać.
    już oceniałe(a)ś
    1
    0
    pierwszy raz jak przywiozlem moich synkow do Polski I zabralem ich na kebaba do Manu to chlopcy przezyli maly szok! I wypluli jak jeden maz kebab byl serwowany z kiszona kapusta ;-)))
    @aussieozz Ja też dostałem kiedyś u Chińczyka Gong Bao z zestawem surówek...
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @aussieozz Kapustka musi być....
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @aussieozz To w końcu Polska...Kiszonki danie narodowe....
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    ONR dziękuje za listę!
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Mentalność Arabów jest zbliżona do mentalności prawdziwych Polaków i katolików. Naprawdę nie ma czym się zachwycać. Jedni i drudzy są okropni.
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Kebaby w Polsce produkowane są dla naszych kubków smakowych. Nie ma to nic wspólnego z prawdziwymi kebabami z bliskiego wschodu. Kurczak w kebabie? To tak jakby dali Ci pasztetową i powiedzieli, że to kabanos... Baranina? w Polsce jest wieprzowina z cielęciną... Jeśli prawdziwy kebab to tylko w kraju Kababersów...
    @Piotr Zyga Najlepszy kebap zjesz w Niemczech i Turcji. Wiadomo ;). Do tego Francja, Belgia, Holandia. Tutaj jest to prawdziwy kebap. Z baraniny i kosztuje "ciut" więcej niż w Polsce (powiedzmy, że w Polsce płacisz 12-14zł, jakbyś chciał zrobić takiego kabsa jak tutaj, to ludzie musieliby płacić 30-50zł).
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    @Piotr Zyga Święta prawda...
    już oceniałe(a)ś
    0
    0
    Skąd tytuł artykułu zaczynający się od "Twój wybór czy go jesz"? Przy rankingu pizzerii i innych restauracji nie zadawaliście takich pytań. Łódzka GW znowu pokazuje "klasę" i wyczucie sytuacji...
    już oceniałe(a)ś
    0
    1
    Dodaliście mój lokal "tasty kebab" na listę, muszę prosić o dodanie wzmianki, że nasz kebab jest prowadzony przez Polaków. Nie chce mieć kolejnych nieprzyjemności w miejscu mojej pracy . Pozdrawiam .
    @juliettemarie Jak już się tak tłumaczysz, to lepiej pokaż papiery dokumentujące ten fakt pięć pokoleń wstecz /s
    już oceniałe(a)ś
    1
    0
    @juliettemarie
    Dlatego tak mało głosów???
    już oceniałe(a)ś
    0
    0