Fot. Tomasz Stańczak / Agencja Wyborcza.pl
3. Ato Sushi (Łódź)
Jedyny w zestawieniu lokal z Łodzi (przy 6 Sierpnia 1/3). To jedna z pierwszych restauracji specjalizujących się w sushi w Łodzi. Kilkakrotnie zdobywali nagrody w ramach Festiwalu Dobrego Smaku. Kasper Krajewski, czyli sushi master w Ato, dwukrotnie zakwalifikował się do finału światowych zawodów sushi w Tokio. Jest najlepszym sushi masterem w Polsce i ósmym na świecie. Ato słynie z najświeższych produktów i sezonowych warzyw. Można spróbować sushi np. ze szparagami. To jedyna susharnia w Polsce, która na stałe współpracuje z Fish Lovers - firmą, sprowadzającą świeże ryby z Portugalii.
"(...) Największym zaskoczeniem było dla mnie to, że taki poziom można utrzymać w Łodzi, a Warszawa jest tu w tyle. Choć wiadomo, że to polska stolica sushi. Warszawo, ocknij się!" - pisze Krytyka Kulinarna.
Wszystkie komentarze