mat. Festiwal Dobrego Smaku
1 z 14
6 Dzielnica, ul. Piotrkowska 102
Grecja - Lukrecja, czyli ouzo, sok z limonki, domowy syrop gruszkowo-rozmarynowy.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
2 z 14
Bistro, ul. Piotrkowska 71
Ogórkowa bryza, czyli Aperol, likier Grand Marnier, świeży ogórek, gin, ubite białko, syrop poziomkowy.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
3 z 14
Czekolada Retro Cafe, ul. Moniuszki 11
Sangria, czyli hiszpański napój alkoholowy na bazie czerwonego wina z dodatkiem owoców: cytryny, pomarańczy, jabłka i cukru.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
4 z 14
Fabryka Krawatów, ul. Piotrkowska 90
Fenicja, czyli ouzo, granat, bazylia, wódka Żołądkowa Gorzka.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
5 z 14
Foto Cafe 102, ul. Piotrkowska 102
Spritz Cup, czyli włoski twist na klasycznym angielskim koktajlu Pimms Cup No 5. Aperol i Prosecco do tego tymianek i mięta, świeży zielony ogórek, pomarańcza, limonka, woda gazowana.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
6 z 14
KIJ - Multitap & Cocktail Bar, ul. Jaracza 45
Perła Wschodu, czyli połączenie słodkiej tureckiej chałwy, wonnego syropu miodowo-migdałowego robionego naszą barową recepturą.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
7 z 14
Klub Williamsburg, ul. Piotrkowska 6
FigoFago, czyli egzotyczny afrodyzjak połączony z delikatną, francuską wódką z winogrona, dopełniony subtelnym orzeźwieniem mięty oraz świeżym owocem figi, przenoszącym nas prosto do gorących krajów śródziemnomorskich.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
8 z 14
Krańcoofka - Klub Transportowy, ul. Piotrkowska 29 (wejście od Więckowskiego)
Rabarbarowa pora, czyli włoski Aperol i Campari - rabarbar połączony z klasycznym Prosecco. Odrobina chrupiącego pod zębami brązowego cukru i słodkie owoce winogron idealnie przełamują wytrawny i kwaśny smak.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
9 z 14
Lodziarnia Cukiernia Wasiakowie, ul. Traugutta 2
Mimosa, czyli wariacja na temat klasycznego koktajlu katalońskiego, na bazie wina musującego - cava z sorbetem pomarańczowym, likierem Cointreau oraz świeżą szałwią.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
10 z 14
Na Górze Cocktail Bar, ul. Piotrkowska 102
Barkas, czyli gazpacho z pomidorów połączone z włoska wódka z wytłoczonych winogron - grappą i wytrawnym hiszpańskim sherry.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
11 z 14
Niebostan, ul. Piotrkowska 17
La grande bellezza, czyli orzeźwiający, ziołowo-grapefruitowy koktajl z przewijającą się w tle cytrynową kwasowością i delikatnym, słodko-gorzkim finiszem.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
12 z 14
Pop'n'art, plac Wolności 6
Nie udawaj Greka, czyli spritz na bazie greckiej, intensywnie anyżowej Ouzo i włoskiego Prosecco z własnego wyrobu syropem z czerwonej pomarańczy i rozmarynu, podany na kościach lodu i przybrany gałązką świeżego rozmarynu oraz plastrem czerwonej pomarańczy.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
13 z 14
Pub Biblioteka, ul. Struga 7 (wejście od strony ul. Kościuszki)
Trzy smaki i jeszcze jeden, czyli syrop z granatu, sok Mango, Martini Rosato, sok żurawinowy z kruszonym lodem.
mat. Festiwal Dobrego Smaku
14 z 14
Stopklatka Cocktail Bar, ul. Piotrkowska 120
Łódź - 1935, czyli drink skomponowany ze świeżo wyciskanych mandarynek, świeżego ogórka i mięty z dodatkiem wódki, likieru miętowego i pomarańczowego curacao.
Wszystkie komentarze