Bez mięsa też się liczy
Rozpoczyna się pierwsza edycja festiwalu Zielone Smaki Łodzi. Wegańskie potrawy zaproponuje trzynaście łódzkich lokali, także tych, które na co dzień serwują mięso. Przez trzy dni wybrane restauracje i kawiarnie będą serwować specjalnie opracowane potrawy festiwalowe. Dania główne będą kosztować 10 zł, desery - 6 zł.
W festiwalu weźmie udział trzynaście lokali: Drukarnia. Skład wina & chleba (ul. Piotrkowska 138/140), Owocni (ul. Piotrkowska 116), Warzywniak. Vegan Bistro (ul. Piotrkowska 89), Klubokawiarnia Granda (ul. Rewolucji 1905 r. nr 48), Jaffa - hummus & other stories (ul. Piotrkowska 67), Pozytyvka (ul. Piotrkowska 72), Chatka Ech (Pasaż Schillera), Zbożowa (ul. Roosevelta 7), Czekolada Retro Cafe (ul. Moniuszki 11), Tubajka (park Źródliska), Marcello (ul. Ogrodowa 19A), Lili (ul. Roosevelta 10) i U Kretschmera (ul. Kopernika 62).
Na piątek zaplanowano również zajęcia pt. "Pielęgnacja naturalna jesienią - warsztaty przygotowania kosmetyków wegańskich". Poprowadzi je Paulina Ciąćka.
Szczegóły na stronie www.zielonesmakilodzi.wordpress.com oraz na lodz.gazeta.pl.
Wszystkie komentarze