Festiwal Dobrego Smaku w Łodzi
Trwa Festiwalu Dobrego Smaku. W programie oprócz konkursu na najlepsze festiwalowe danie i deser znalazły się także m.in. projekcje plenerowe i spotkania oraz warsztaty ze Szkoły Dobrego Smaku.
O tytuł najlepszej restauracji 12. edycji Festiwalu Dobrego Smaku powalczy 25 restauracji i 11 kawiarni. Tegoroczna formuła uległa zmianie, restauracje musiały przejść przez eliminacje przed samym wydarzeniem. Jury spośród tych, które zostały zakwalifikowane wybierze te, które zaproponują najlepsze danie i deser festiwalowy.
Restauracje będą karmić łodzian w sobotę od godz. 12 oraz w niedzielę w godz. 12-18. Oprócz tego organizatorzy zapraszają na warsztaty Szkoły Dobrego Smaku do studia kulinarnego Book&Cook w OFF Piotrkowska (ul. Piotrkowska 138/140). W sobotę w godz. 11-15 gotował będzie Sebastian Olma, szef kuchni, zwycięzca Top Chef, oraz Piotr Chylarecki, znawca czekolady, wykładowca i doradca technologiczny w Akademii Czekolady Callebaut i trener młodzieżowej kadry narodowej na Mistrzostwa Świata w Cukiernictwie. Podczas warsztatów powstanie żur na gęsinie, piersi kaczki z jabłkami, rabarbarem i majerankiem oraz karmelizowane truskawki z rozmarynem. Zapisy na agnieszka@festiwaldobregosmaku.eu. Koszt udziału: 180 zł.
Na niedzielę zaplanowano jeszcze pokaz barmański w Beach Barze Manufaktury (ul. Karskiego 5), najlepsi barmani wyczarują cuda w godz. 14-18. Wstęp na pokaz jest bezpłatny.
Wszystkie komentarze