Konkurs główny
Łódzkie restauracje, które zdecydowały się wziąć udział w imprezie przygotują dla swoich gości specjalne festiwalowe dania oraz desery, a które będzie trzeba zapłacić odpowiednio 11 i 7 zł. Wszystkie propozycje wezmą udział w konkursie, organizowanym w ramach festiwalu. Potrawy ocenią członkowie jury, w skład którego wejdą: Alicja Rokicka z Wegan Nerd - blogerka kulinarna roku 2014, Agata Zarębska i Izabella Borowska z bloga Jemy w Łodzi, oraz Anna Wojciechowska, autorka książki "Fifka i żulik, czyli domowa kuchnia łódzka".
Wyróżnienia będą mogli przyznać także goście lokali, każdy gość będzie mógł oddać głos na jedno danie festiwalowe i jeden deser, ankieta będzie dostępna na stronie www.zielonesmakilodzi.wordpress.com. Zwycięzcę konkursu poznamy w poniedziałek, podczas gali rozdania nagród. Ci, którzy zagłosują na swoje ulubione dania będą mogli wziąć udział w konkursie z nagrodami.
Wszystkie komentarze