Fot. Piotr Wójcik / Agencja Wyborcza.pl
Warszawa
minutę przy jednej z 18 kas). We wtorek teren wokół restauracji McDonalda strzegła silna grupa ochroniarzy wyposażona w
krótkofalówki, a do środka mogły się dostać tylko osoby z zaproszeniami. W firmie pamięta się jeszcze tłumy, które oblegały
McDonalda w Moskwie. Silna ochrona będzie więc strzec lokalu również podczas pierwszych dni po otwarciu."
Pierwszą restaurację McDonald's otworzył w Polsce 17.06.1992. W stołecznym dodatku "Wyborczej" pisaliśmy o tym na pierwszej stronie. "Otwiera podwoje pierwsza w Polsce restauracja McDonalda. W ciągu dnia z usług znajdującego się przy rogu Marszałkowskiej i Świętokrzyskiej lokalu może skorzystać 10 tys. klientów. Każdy z nich poczeka najwyżej trzy minuty (dwie minuty w kolejce, minutę przy jednej z 18 kas). (...) teren wokół restauracji strzegła silna grupa ochroniarzy wyposażona w krótkofalówki, a do środka mogły się dostać tylko osoby z zaproszeniami. W firmie pamięta się jeszcze tłumy, które oblegały McDonalda w Moskwie. Silna ochrona będzie więc strzec lokalu również podczas pierwszych dni po otwarciu."
W pierwszym stołecznym McDonaldzie można było zjeść Big Maca (dwa hamburgery z mięsa wołowego, sałata, cebula, bułka sezamowa za 25 tys. zł), hamburgery (podwójny - 17 tys. zł), cheeseburgery (podwójny - 21 tys. zł) i frytki (małe - 7 tys. zł, duże - 10 tys. zł).
Wszystkie komentarze