TOMASZ STAA'CZAK
1 z 11
Szyby Lustra
Restauracja przy al. Piłsudskiego 14 zaserwuje wegańskie jaglane brownie z płatkami chili, świeżymi owocami, sorbetem z marakui i czekoladowymi truflami. Cena: 12 zł.
MAŁGORZATA KUJAWKA
2 z 11
Williamsburg
Klubo-kawiarnia przy ul. Piotrkowskiej 6 oferuje mus z gorzkiej czekolady z chilli i pomarańczą. Cena: 7 zł.
Fot. Marcin Wojciechowski / Agencja Wyborcza.pl
3 z 11
Szwalnia smaków
Wiosenne przebudzenie to propozycja deserowa restauracji przy ul. Piotrkowskiej 217. Za aromatyczne, mocno czekoladowe kostki ciasta z chilli i migdałami podane z lodami limonkowymi własnego wyrobu trzeba zapłacić 12 zł.
MARCIN STĘPIEŃ
4 z 11
Quale Restaurant
Restauracja przy ul. Narutowicza 48 proponuje trzy rodzaje czekoladowych musów: z gorzkiej czekolady z lekko kwaśną nutą; dehydrowany mus na bazie mlecznej czekolady z nutami karmelowymi; lody na bazie białej czekolady z limonką. Cena: 26 zł.
5 z 11
Revelo
W restauracji przy ul. Wigury 4/6 na gości czeka mus z ciemnej czekolady aromatyzowany kafirem, krem białej czekolady i pistacji oraz mleczny ganache z kawałkami karmelu. Cena: 18 zł.
Fot. Małgorzata Kujawka / Agencja Wyborcza.pl
6 z 11
Porcja
Wegetariańska restauracja przy ul. Roosevelta 7 przygotowała czekoladę podszytą lasem. W menu pojawił się bezglutenowy i wegański deser inspirowany ziemią i klimatem lasu przygotowany na bazie batatów, gorzkiej czekolady i superfoods. Cena: 15 zł.
TOMASZ STAŃCZAK
7 z 11
Owoce i Warzywa
W klubo-kawiarni przy ul. Traugutta 9 goście mogą spróbować tarty na spodzie z oreo, z powidłami z jagód, kremem z serka mascarpone i gorzkiej czekolady, podawanej z malinami i zestawem białej czekolady. Cena: 9 zł.
8 z 11
Kolory Wina
W menu restauracja NoBo Hotel Łódź pojawi się Czekoladowa Deklinacja, czyli dwa musy, ravioli, pył i czekolada temperowana. Cena: 16 zł.
Fot. Shutterstock
9 z 11
Dzika Kaczka
W restauracji w Zgierzu przy ul. Sosnowej 1 serwowany jest fondant z sorbetem cytrynowym i wiśniami. Cena: 16 zł.
10 z 11
Klub Wino
W winiarni przy ul. Piotrkowskiej 217 można spróbować półsfery czekoladowej z konfitowaną cytryną i polewą z białej czekolady. Cena: 15 zł
Fot. Małgorzata Kujawka / Agencja Wyborcza.pl
11 z 11
Český Film
Specjalną pozycją w menu restauracji przy ul. Tymienieckiego 25a jest czekoladowy naleśnik wypełniony kremem na bazie mascarpone, likieru orzechowego i mlecznej czekolady z musem malinowym. Cena: 16 zł.
Wszystkie komentarze