facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
1 z 10
House of Sushi, ul. Piotrkowska 89
Pierwsza nagroda jury i drugie miejsce w głosowaniu publiczności na najlepsze danie.
Danie: japońska zupa ramen przyrządzana na bazie esencjonalnego bulionu warzywno- mięsnego z makaronem własnego wyrobu podawana z warzywami, grzybami enoki, shiitake, shimeji, jajkiem ajitsuke i kruchym brzuchem Chatsu.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
2 z 10
Restauracja u Kretschmera, ul. Kopernika 64
Druga nagroda jury za najlepsze danie.
Danie: ozór wieprzowy, pietruszka, rzodkiewka, czarny bez, czyli ozór gotowany w wywarze warzywnym, marynowany w miodzie, winie i musztardzie, podany na chrupiącej pietruszce z dodatkiem imbiru, z delikatną świeżą rzodkiewką smażoną na klarowanym maśle aromatyzowanym czarnym bzem z dodatkiem sosu chrzanowego przygotowanego na bazie pieczywa, wywaru mięsnego i musztardy z gorczycą.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
3 z 10
Senoritas Restaurant & Lounge, ul. Moniuszki 1a
Trzecie miejsce według jury za najlepsze danie.
Tostada z wieprzowiną w stylu azjatyckim, czyli "Confit" Carnitas z wieprzowiny w glazurze z sosu hoisin i pomarańczy podawana z sałatką z ananasa, ogórka i aromatycznych ziół oraz puree ze słodkich ziemniaków z sezamem i zrumienionymi orzechami ziemnymi z puree z mango i imbiru oblane sosem sriracha.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
4 z 10
Restauracja Lavash, ul. Piotrkowska 69
Pierwsza nagroda publiczności za najlepsze danie.
Danie: filet z kaczki po Sjunikcu z pigwą, podawany z kotlecikami z bakłażana z sosem naszarap.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
5 z 10
Motywy, ul. Traugutta 14
Trzecia nagroda publiczności za najlepsze danie.
Danie: ryba i owoce z czterech stron świata, czyli filet ze szczupaka, purée z batatów i fenkuła, sos curry z kokosem i owocem mango, chips z jabłka, puder z orzechów, pianka z grejpfruta.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
6 z 10
Awangarda, Muzeum Sztuki, ul. Ogrodowa 19
Pierwsza nagroda jury za najlepszy deser.
Deser: mus ze słonego karmelu z gorzką czekoladą z chili w zestawie z zieloną herbatą z syropem z czarnego bzu i tapioką o smaku malin.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
7 z 10
Babkarnia Pracownia Cukiernicza, ul. Piramowicza 2
Druga nagroda jury za najlepszy deser.
Deser: lodowa róża wiatrów, czyli deser z lodami w trzech smakach (rokitnik, lawenda, sól himalajska) wraz z kruszonką z awokado i zieloną herbatą z mlekiem.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
8 z 10
Słodka Pracownia Cukiernia Artystyczna, ul. Piotrkowska 115
Trzecie miejsce w głosowaniu jury i trzecia nagroda publiczności za najlepszy deser.
Deser: cztery strony czekolady, czyli musy czekoladowe w czterech odsłonach: gorzkiej czekolady z mango, białej czekolady z malinami, mlecznej z wiśniami oraz karmelowej z jagodami w zestawie z kawą mrożoną z bitą śmietaną.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
9 z 10
Lodziarnia Cukiernia Wasiakowie, ul. Traugutta 2
Pierwsza nagroda publiczności za najlepszy deser.
Deser: lodowy burger w chrupiącej maślanej brioszce z puszystymi lodami waniliowymi, świeżymi owocami, sosem balsamicznym i orzeźwiającą salsą z mango.
facebook.com/FestiwalDobregoSmaku
10 z 10
Klubokawiarnia DalekoBlisko, OFF Piotrkowska
Druga nagroda publiczności za najlepszy deser.
Deser: mus z japońską matchą i maślane herbatniki z Earl Greyem, przełamane truflą z pomarańczy, ozdobione karmelkiem z czarnego sezamu i podane z mrożoną, zieloną herbatą.
Wszystkie komentarze