Pierogi od Krucjaty Smakiem
Pierogi klasyczne z kapustą i grzybami, mięsem albo szpinakowe. Pierogi z pieca z kapustą i grzybami, kapustą z grzybami i mięsem, szpinakiem z fetą, szpinakiem i mięsem albo pieczarkami i cebulą. To oferta Krucjaty Smakiem, która już przyjmuje zapisy na świąteczne pierogi. Kacper Janicki, właściciel Krucjaty poleca, aby do pierogi podać w towarzystwie "domowego sosu BBQ". - To wariacja na temat sosu BBQ, jego rodzima wersja - opowiada. - Składa się na nią przecier z wędzonej śliwki, papryka, zioła prowansalskie, prawdziwy miód i pulpa pomidorowa.
Na stoisku Krucjaty Smakiem będzie można również zamówić świąteczny barszcz. Pierogi klasyczne sprzedawane są na wagę. Z kapusta i grzybami oraz szpinakowe kosztują 18 zł za kilogram, z mięsem 25 zł. Pierogi z pieca kosztują 7 zł za sztukę, ale trzeba wziąć pod uwagę, że to wyjątkowo rosłe okazy.
Wszystkie komentarze