Bawełna, Manufaktura
Restauracja od ponad trzech lat zajmuje trzy poziomy narożnego lokalu na rynku Manufaktury. Właściciele sami wymyślili wystrój, który krótko określają jako: łódzki, pofabryczny, loftowy.
W menu odnajdziemy kilka rodzajów włoskiej pizzy przyrządzanej w jednym rozmiarze na cienkim cieście. Za podstawową margheritę z sosem pomidorowym, mozzarellą i bazylią trzeba zapłacić 24 zł. Najdroższa 36 zł pizza to nero con frutti di mare z plackiem barwionym atramentem z mątwy, mozzarellą i owocami morza.
Bawełna organizuje warsztaty przyrządzania pizzy dla dzieci. Najbliższe już 12 lutego. Uczestnicy kulinarnego kursu będą mogli zanurzyć ręce we włoskiej mące, samodzielnie ukręcić placek i dobrać ulubione składniki. Na koniec - pod okiem profesjonalnego kucharza - będą obserwować proces wypieku i próbować włoskiego smakołyku. Koszt warsztatów to 20 zł od osoby.
TOMASZ STAA'CZAK
Wszystkie komentarze