Przystawka
Bulion z ośmiornicy/domowe ravioli z prawdziwkami i podgrzybkami/pomidorki/cukinia.
Danie główne
Żebro wołowe marynowane w podpiwku/sos śliwkowy z nasączanymi w bimbrze włoskim wiśniami/gołąbek z pieczonych liści winogron faszerowany Cassoeula ( bigos )/melba tost z mąki gryczanej z gorgonzolą lub barwena na palonym maśle/sos z bellabomby (liker z mleka, zółtek, rumu) i świeżych kurek/groszek cukrowy z włoskim orzechem kiszonym/mini marchewka sous-vide z sokiem z czarnego bzu.
Deser
Calzone (pizza w kształcie pierożka)/ nutella na bazie gorzkiej czekolady i sera taleggio/ maliny/winogrono/puder z bezy i mięty/espuma z aperolu.
MITMI restobar, ul. Piotrkowska 138/140
Przystawka
Krem z pieczonych buraków i czarnej porzeczki, kandyzowana skórka pomarańczy, chips z topinamburu.
Danie główne
Porchetta, sos demi-glace, gołąbki z kapusty włoskiej z orzechowym purée z ziemniaków, borowik na maśle, żel z buraka lub truflowe gnocchi, chrupiący seler, parmezan, palone masło.
Deser
Spéculoos creme brulée, pieczona śliwka, galaretka z borówek.
mat. Restaurant Week
MOTYWY, ul. Traugutta 14
Przystawka
Krem z kalarepy, tapenada z oliwek i suszonych pomidorów, soterowany borowik, oliwa pomidorowa, grzanka.
Danie główne
Konfitowane udko kaczki, ziemniaczany gratin, śliwka flambirowana w śliwowicy, mus z buraka, dynia, sos jus lub tempeh, mus z pora, marynowana marchew, grzyby shimeji, palony por, żel z wiśni.
Deser
Orzechowy cr?me br?lée, mus z wytrawnej czekolady, karmelizowana figa.
mat. Restaurant Week
Wszystkie komentarze