mat. Festiwal Dobrego Smaku
Festiwal Dobrego Smaku
Jesienna edycja Festiwalu Dobrego Smaku pod hasłem 'Smakujmy Niepodległość' odbywa się w tym roku w dniach 8-11 listopada. Od piątku do poniedziałku w Łodzi, Pabianicach i Aleksandrowie Łódzkim można spróbować m.in. ragout z gęsi owsianej z kaszą i kapustą włoską (Spółdzielnia), duszonego gęsiego udka z gnocchi (NÓŻ), a nawet łazanek z gęsią, pomarańczą i czerwoną kapustą (Agrafka).
Deserów też nie zabraknie. Tort z trzech rodzajów biszkoptu z dodatkiem konfitury z pigwy i czerwonego pieprzu (Tubajka), szarlotka z kruszonką, lodami waniliowymi i trawą żubrową (Kamienica nr 6), a może orzechowo-czekoladowy z musem z mirabelki (Wzorcownia)? Miłośnicy słodyczy z pewnością nie będą narzekać! W sumie, do akcji 'Smakujemy Niepodległość' włączyło się w tym roku 13 kawiarni i restauracji.
Festiwalowe danie główne: 29-37 zł, deser: 17 zł. Lista restauracji biorących udział w Festiwalu Dobrego Smaku dostępna jest na stronie: www.festiwaldobregosmaku.eu.
Wszystkie komentarze