Kolorowe gary
"Kuchenne rewolucje" swoim zasięgiem objęły także sąsiadujące z Łodzią miasta i miasteczka. W 2015 roku Magda Gessler odwiedziła Rąbień, gdzie przemieniła restaurację El Fuego na Kolorowe Gary. Właściciele zgodzili się na wszystkie zmiany zaproponowane przez restauratorkę. Lokal przeszedł gruntowną metamorfozę zarówno pod względem wystroju, jak i menu.
Dzisiaj Kolorowe Gary nie afiszują się tym, że kilka lat temu kręcono tutaj "Kuchenne rewolucje". Nazwisko Magdy Gessler pojawia się jedynie w menu przy kilku potrawach oznaczonych jako polecane przez restauratorkę. To m.in. śledź serwowany na pierniku, pasztet wiejski oraz kilka dań głównych: mleczna cielęcina przyrządzana metodą sous-vide, policzki wołowe oraz faszerowana cielęciną kaczka.
Po emisji odcinka "Kuchennych rewolucji" z Kolorowych Garów, właścicielka restauracji zarzuciła Magdzie Gessler, że ta podkupiła kucharzy biorących udział w programie do własnej restauracji w Bukowinie Tatrzańskiej. Znana restauratorka w rozmowie z łódzką "Wyborczą" zdecydowanie zaprzeczyła tym informacjom.
Poza Kolorowymi Garami wśród restauracji z okolic Łodzi, które wzięły udział w "Kuchennych rewolucjach" i działają do dziś znalazły się: pizzeria Zapiekane w Brzezinach oraz Oberża dawno, dawno temu w Konstantynowie Łódzkim.
Wszystkie komentarze
oczywiście dachowa/tuszyńska - LEGENDARNY KURCZAK GENERAŁ