DaVella per Amici, ul. Piotrkowska 89
Restauracja DaVella działa od września na końcu podwórka Piotrkowskiej 89. Wcześniej przez niespełna dwa miesiące mieściła się tutaj restauracja Surprise. To drugi lokal pod szyldem DaVella w Łodzi. Pierwszy działa przy ul. Inflanckiej 6.
W ofercie nowej DaVelli goście odnajdą m.in. czarną pizzę (salmone affumicato). Barwione atramentem z mątwy ciasto serwowane jest z wędzonym łososiem i świeżym szpinakiem. Do wyboru jest też kilkanaście pozycji makaronów. Polecana jest firmowa tagliatella serwowana z krewetkami, łososiem, podgrzybkami i sosem pomidorowo-śmietanowym. Nie zabrakło także włoskich klasyków takich jak: spaghetti all carbonara, czy serowe gnocchi. Na deser można zamówić tradycyjne tiramisu lub panna cottę.
Czytaj więcej.
Restauracja DaVella zajęła lokal na końcu podwórka Piotrkowskiej 89. Wcześniej przez niespełna dwa miesiące działała tutaj restauracja Surprise. To drugi lokal pod szyldem DaVella w Łodzi. Pierwszy działa przy ul. Inflanckiej 6.W ofercie Da Velli goście odnajdą także czarną pizzę (salmone affumicato). Barwione atramentem z mątwy ciasto serwowane jest z wędzonym łososiem i świeżym szpinakiem (31 zł). Mniej odważni mogą spróbować klasycznej margherity (15 zł) lub da velli, w której zamiast pomidorowego podkładu znalazły się śmietanowy sos, kurki i podgrzybki. Wszystkie pizze sprzedawane są w jednym rozmiarze - 32 cm.Wśród kilkunastu pozycji makaronów polecana jest firmowa tagliatella serwowana z krewetkami, łososiem, podgrzybkami i sosem pomidorowo-śmietanowym. Nie zabrakło także włoskich klasyków takich jak: spaghetti all carbonara, czy serowe gnocchi.Na deser można zamówić tradycyjne tiramisu lub panna cottę.
Restauracja DaVella zajęła lokal na końcu podwórka Piotrkowskiej 89. Wcześniej przez niespełna dwa miesiące działała tutaj restauracja Surprise. To drugi lokal pod szyldem DaVella w Łodzi. Pierwszy działa przy ul. Inflanckiej 6.
W ofercie Da Velli goście odnajdą także czarną pizzę (salmone affumicato). Barwione atramentem z mątwy ciasto serwowane jest z wędzonym łososiem i świeżym szpinakiem (31 zł). Mniej odważni mogą spróbować klasycznej margherity (15 zł) lub da velli, w której zamiast pomidorowego podkładu znalazły się śmietanowy sos, kurki i podgrzybki. Wszystkie pizze sprzedawane są w jednym rozmiarze - 32 cm.
Wśród kilkunastu pozycji makaronów polecana jest firmowa tagliatella serwowana z krewetkami, łososiem, podgrzybkami i sosem pomidorowo-śmietanowym. Nie zabrakło także włoskich klasyków takich jak: spaghetti all carbonara, czy serowe gnocchi.
Na deser można zamówić tradycyjne tiramisu lub panna cottę
MARCIN WOJCIECHOWSKI
Wszystkie komentarze