Delight, ul. Ogrodowa 17
Podobnie jak przed rokiem najwięcej punktów (13, czyli dwie czapy) wśród łódzkich restauracji otrzymała Delight w hotelu andel's prowadzona przez Mirosława Jabłońskiego. Krytycy docenili sezonowe menu oraz wiele ciekawych pozycji w karcie, m. in. grasicę cielęcą smażoną z jabłkami i podawaną z pesto pietruszkowym oraz szparagową panna cottę z guacamole i szynką parmeńską. Zauważono także bogaty wybór win i pysznych deserów.
Najwięcej punktów wśród łódzkich restauracji otrzymała Delight w hotelu andel's prowadzona przez Mirosława Jabłońskiego. Krytycy docenili sezonowe składniki oraz nietypowe zestawienia, wyróżniając na przykład zupę krem z białych szparagów z truskawkami oraz polędwicę z dorsza w sosie tymiankowym.
Restauracji przyznano 13 punktów, czyli dwie czapy kucharskie i wyróżnienie za ofertę win
Wszystkie komentarze