mat. restauracji
Smakujemy niepodległość
Miłośnicy kuchni polskiej znajdą coś dla siebie podczas czwartej edycji wyjątkowej jesiennej odsłony Festiwalu Dobrego Smaku. Restauratorzy tradycyjnie zostali poproszeni o przygotowanie specjalnego menu na bazie gęsiny i jabłek.
W tym roku po raz pierwszy do udziału zaproszone zostały nie tylko restauracje z Łodzi, ale także z całego regionu. W sumie, festiwalowe potrawy zaserwują 23 lokale. Jest wśród nich m.in. La'Qra Bistro (ul. Żwirki 26/2), które zaprasza na szarlotkę z gęsi, czy Spółdzielnia (OFF Piotrkowska), która przygotowała gęś z kasztanami. Wśród tegorocznych deserów znalazły się m.in. ciastko cygaretkowe stworzone przez szefów kuchni restauracji Motywy (ul. Traugutta 14) oraz panna cotta z prażonym jabłkiem, której spróbujemy w Słońcu Toskanii (ul. Żeligowskiego 46).
Cena autorskiego dania głównego wahać się będzie pomiędzy 29 a 32 zł, zaś za festiwalowy deser zapłacimy od 15 do 17 zł.
Więcej informacji o festiwalu znajduje się na stronie: festiwaldobregosmaku.eu.
Wszystkie komentarze