Krowarzywa
Kiedy ponad dwa lata temu foodtruckowa przyczepa Krowarzyw zaparkowała w podwórku OFF Piotrkowskiej, warszawska sieć wegańskich burgerowni zapowiadała, że w Łodzi powstanie także stacjonarny lokal. Plan udało się zrealizować pod koniec zeszłego roku.
Krowarzywa zadomowiły się na parterze kamienicy przy ul. Piotrkowskiej 115/119. W menu królują wege burgery, które można przyrządzać według własnego uznania. W pierwszej kolejności należy zdecydować się na jeden z ośmiu rodzajów kotleta (do wyboru jest m.in. kotlet z kaszy jaglanej, ciecierzycy, sezonowych warzyw oraz białka grochu).
Burger może być podany w bułce (do wyboru są trzy rodzaje), tortilli lub w misce z sałatką, kaszą jaglaną i pestkami słonecznika. Na koniec wystarczy wybrać sos oraz ulubione dodatki. W ofercie Krowarzyw poza burgerami znalazły się także hot dogi z sojowymi parówkami oraz wege kebab z seitana.
Wszystkie komentarze
Artykuł tak bezsensu jakby napisać "W której restauracji można napić się wody" przedstawiamy 10 z nich...
Nie do końca. Chodzi o to aby potrawy mięsne i bezmięsne nie były razem przygotowywane gdyż nie się uniknąć zmieszania a to jest dla wielu wegan, czy wegetarian nie do zaakceptowania.
Gó... prawda. Jak nie wiesz to nie pisz. Wege to nie znaczy, że tylko bez mięsa. Nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia.