Maison a.s.
W tym samym budynku co Fatamorgana działa kawiarnia i butikowa cukiernia Maison a.s. Lokal swoją nazwę wziął od francuskiego słowa "dom" i pierwszych imion właścicieli - Agnieszki i Sebastiana, którzy cukierniczego kunsztu uczyli się właśnie we Francji.
Maison a.s. to przedstawiciele nowoczesnego cukiernictwa. Lokal oferuje unikalne w swojej formie i smaku desery. Wszystkie przygotowywane są według autorskich pomysłów i odpowiednio dobranych składników. Wśród nich na pierwszym miejscu stawiana jest - uznawana za jedną z najlepszych na świecie - czekolada Valrhona.
Na warsztat brane są także sezonowe produkty. Jesienią i zimą - orzechy, kasztany i migdały, latem - bardziej lekkie i orzeźwiające owocowe dodatki. W każdą niedzielę Maison a.s. ma w swojej ofercie francuskie wypieki. To m.in. croissant i czekoladowe pain au choco, które serwowane są także w zestawach śniadaniowych z marmoladą, miodem, masłem i świeżymi owocami.
Wszystkie komentarze