Officyna
W ceglanym budynku przy Piotrkowskiej 217, który dawniej był częścią kompleksu odlewni żelaza Józefa Johna, od niedawna działa restauracja Officyna, która serwuje dania kuchni europejskiej z naciskiem na dania śródziemnomorskie. W karcie jest kilka pozycji przystawek, zup, dań głównych oraz deserów.
TOMASZ STAA?CZAK
Od godz. 12 do 15 w restauracji podawany jest też lunch. Codziennie inny dwudaniowy zestaw kosztuje 19 zł.
Wystrój nowej restauracji łączy w sobie designerskie elementy z industrialnym klimatem. Odkryte cegły pomalowano na biało, a na ścianach zamontowano elektryczne instalacje nawiązujące do przemysłowych wnętrz PRL-u. Pofabryczny styl nadają także wiszące pod sufitem aluminiowe rury. Lampy oświetlające pomieszczenie zawieszono nisko nad długim blatem baru. Przy drewnianych stolikach ustawiono białe i czarne krzesła. W restauracji miejsc wystarczy dla około 50 gości.
Wszystkie komentarze